Blokirali kasarnu zbog azilanata

Izvor: Blic

Beograd — Oko 200 žitelja Mladenovca blokiralo bivšu kasarnu Vojske Srbije “Mala Vrbica” u koju treba da budu premešteni azilanti koji se sada nalaze u Banji Koviljači.

Kako za “Blic” kaže Dušan Ivanović, jedan od građana na barikadama, za sada blokiraju samo prilazni put kasarni, ali ako bude trebalo, blokiraće i magistralni put Beograd – Kragujeva

“Ne slažemo se da tu bude centar za azilante. Protiv Vojske nemamo ništa i oni su ovde uvek dobrodošli, ali azilante ne želimo. Ostaćemo ovde dok se naši zahtevi ne usliše”, poručuje Ivanović.

U ponedeljak je, kako kaže, trebalo da bude izvršena primopredaja kasarne između Vojske Srbije i Komeserijata za izbeglice, ali su to sprečili građani koji su se sami organizovali i okupili.

Ivanović kaže da su razgovarali i sa predstavnicima Komeserijata koji su u ponedeljak bili u Mladenovcu, ali su oni samo “vrteli glavom i govorili nam da smo u velikom problemu”.

Odbornici mladenovačke skupštine su, inače, krajem aprila na sednici izglasali da se na teritoriji ove gradske opštine ne dozvoli “nikakvo utočište azilantim”.

U kasarni “Mala vrbica”, koja se nalazi na oko 3-4 kilometra od Mladenovca, ranije su bile smeštene jedinice Protivvazdušne odbrane VS.

 

http://youtu.be/4QL6cu7UIIE

share