Ubijen državljanin Pakistana u tuči ilegalnih migranata u Subotici

Državljanin Pakistana H.J. preminuo je 1.maja oko tri časa ujutro usled ranjavanja oštrim predmetom nakon tuče u kojoj je učestvovalo više državljana Avganistana i Pakistana. Tuča se dogodila u atarima kod Aleksandrovačkih salaša, nedaleko od Subotice. Mediji prenose da je do tuče verovatno došlo jer su Pakistanci napali grupu Avganistanaca, posle čega su ovi krenuli u osvetu koja se završila ubistvom. Kako je objavila Subotička Radio-televizija „Yu eco“, u tuči je povređen još jedan ilegalni migrant koji se bori za život. On je, prema saznanjima televizije, zadobio teške telesne povrede u predelu grudnog koša, nanesene nožem a trenutno se nalazi na grudnom odeljenju u Sremskoj Kamenici. Uviđaj su juče na licu mesta izvršili istražni sudija Višeg suda i zamenik tužioca Višeg tužilaštva u Subotici.

Zločin je policiji prijavio državljanin Pakistana koji je priveden na saslušanje ali usled jezičke barijere nije pružio dovoljno podataka o ubici. Slecećeg dana, 2. maja, prema rečima dežurnog sudije Prekršajnog suda u Subotici, Ljube Simića, privedeno je na saslušanje, zbog ubistava jednog i ranjavanja još jednog ilegalnog migranta 38 ilegalnih migranata i svima je zbog ilegalnog boravka na teritoriji Republike Srbije određen pritvor od 20 dana.

Migranti su ilegalno boravili na teritoriji opštine Subotica čekajuči pogodan trenutak da pokušaju da pređu granicu u zemlje Evropske Unije. Prema informaciji koju smo dobili od Varga Tibora iz Istočno-Evropske Misije, humanitarne organizacije koja već mesecima pomaže imigrantima koji borave na teritoriji Subotice obezbeđujući im hranu, lekove, odeću i obuću, u pitanju je nova manja grupa migranata (dakle, to nisu lica koja su tokom februara bila smeštena u napušten restoran „Fontana“ na Paliću) koji su odbili pomoć od ove organizacije jer su dosta nepoverljivi prema svakome. Prema njegovom saznanju, spor je nastao oko novca a ubijeni mladić je bio žrtva osvete.

share